Utviklet i sammarbeid med

I løpet av årene fra 2010-2012 er det utarbeidet nye byggeregler (Tek10) som inneholder strengere tekniske krav til byggverk og trekker opp grensen for det minimum av egenskaper et byggverk må ha for å kunne oppføres lovlig i Norge. Et av kravene som er blitt strengere i forhold til Tek 07 omfatter tilrettelegging for evakuering ved brann. Årsaken er at flere personer omkommer under evakuering, fordi de forsøker å rømme gjennom områder med mye røyk. Alternative rømningsveier skal sikre at dette ikke er nødvendig. Dette har medført at salget av utfellbare brannstiger har gått kraftig ned. Kravet i Tek10 går ut på at der vinduer eller balkonger som planlegges benyttet: Rømningsvei fem meter over planert terreng skal ha fastmonterte stiger med bøyler.

RVS gesims stiger er utviklet i 2014 - utfellbar ryggvern stige som går rundt takutspring og opp på tak.

Eurostigen sortiment: www.eurostigen.no Support: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hovedkravet til rømningsveier fra boliger (boenheter) er at det skal være minst én utvendig rømningsvei fra hver boenhet. Fra «brannceller på tak skal det være rømningsvei via godkjent vindu(for utvendig rømningsvei se: www.velux.no ) og ned til planert terreng. Eurostigen tilbyr komplett rømningsvei på tak, med eller uten varmekabler, via RVS gesims stiger til bakken!

Norasonde AS på Skedsmokorset har produsert Eurostigen utfellbare brannstiger i 20 år. Da de nye byggereglene (Tek10) trådte i kraft oppsto det kaos i markedet, idet brannkonsulentene beskrev bøylestiger (også kalt «silostiger») som en del av rømningsveien for alle installasjoner over fem meters regelen. Dette ville ikke byggherre/huseiere ha på sine bygninger av estetiske hensyn, noe som medførte at rømningsveiene ble underprioritert, som i sin tur medførte dagbøter for unnfallenhet med hensyn til rømningsveiene.

I Det vakuum som oppsto ble det I Norasonde satt en prosjektgruppe med det mål for øye å utvikle et nytt rømningssystem som kunne dekke behovet for en løsning som både de foresatte myndigheter og markedet har behov for.

Resultat av dette teamarbeidet er det utviklet en div. Typer utfellbar bøyle, eller ryggvern stiger, som i innfelt tilstand fremtrer diskret på fasaden(28cm).

Eurostigen har Norsk Teknisk Godkjenning og er sertifisert av Tyske TÛV.

follo

RVS70 eikeli